Lentefair 2023

op .

Wat kun je zoal doen om leden te werven voor je vereniging of club?
Hoe maak je de naam van je vereniging kenbaar? Hoe wordt je zichtbaar en laat je zien welke sportieve activiteiten je allemaal kunt bieden?
Hoe kom je persoonlijk in contact met mensen die (weer) willen bewegen, maar ook op zoek zijn naar wat gezelligheid en saamhorigheid?
Natuurlijk, dan huurt de vereniging een kraam op een van de grootste Lentefair bijeenkomsten in Heemstede.

In het voorjaar, altijd in de maand mei, organiseert Heemstede de Lentefair. Dit is een markt met meer dan 200 kramen, slingerend over de Binnenweg en de Raadhuisstraat in het centrum van dit prachtige dorp.

Lentefair 2023 1

Zie daar de vlag van GSV Heemstede, De kraam van GSV Heemstede is versierd met de vlag met daarop het logo, en verder vlaggenlijnen in dezelfde kleuren als die van het logo.
Vandaag is hier vooral aandacht voor de sectie Gymnastiek en Dans. De verschillende dans en gymnastiek activiteiten worden mondeling toegelicht. De geĂ¯nteresseerden krijgen een flyer mee en drie bonnen voor de proeflessen naar keuze. Wij hopen hen binnenkort te zien bij een van de activiteiten.

Aan de linkerzijde is duidelijk dat het de afdeling Dans betreft: echte spitzen zijn aanwezig, met daarnaast een tutu en kleding die gebruikt wordt bij de dansshow. Daarnaast de schoenen die gebruikt worden bij Internationale Dans (Folklore).
Aan de rechterzijde is de afdeling Gymnastiek vertegenwoordigt met een yogamat, een handdoek en sportschoenen.
Maar ja, op welke manier kun je kinderen met hun ouders in je kraam krijgen?
Daarom staat er in het midden een grote glazen pot met daarin een te raden aantal scoubidoutouwtjes, een echte rage uit de begin jaren 90 van de vorige eeuw.

Lentefair 2023 3

Opvallend dat de ouders van de jonge kinderen die hiernaar toe komen inderdaad de touwtjes dus herkennen.
Alle kinderen die meedoen met de Raad het aantal in de pot, en een wedstrijdformulier invullen, maken kans op een prijsje, maar kregen ook direct een sleutelring mee met daaraan scoubidoutouwtjes om die zelf thuis verder af te maken.
Nog op de avond zelf zijn de winnaars op de hoogte gebracht, er waren maar liefst 3 winnaars, te weten Abbie van 9 jaar, Ilse van 6 jaar en Anna van 8 jaar oud. Met de winnaars is contact opgenomen over hoe zij hun gewonnen prijs in ontvangst kunnen nemen.
Deze drie hadden notabene hetzelfde getal ingevuld, te weten 150 touwtjes, en waren het dichtst bij de werkelijkheid. Er zitten namelijk 154 touwtjes in de pot. Dit getal is niet zomaar gekozen, het is namelijk 2 x het getal 77, want GSV Heemstede bestaat 77 jaar, en aangezien bewegen en dansen plezier voor twee is kom je aan dit aantal.

Lentefair 2023 2

De kraam vandaag was in het eerste deel van de Raadhuisstraat, ter hoogte van de Postlaan. Tegenover de kraam van GSV Heemstede was er een concentratie van jonge kinderen en hun ouders.
De kleurrijke ballenbak en de tonnen om zelf bellen te blazen waren tegenover onze kraam.
De hele dag was er muziek, en die kinderen die genoeg hadden van de ballenbak lieten zich heerlijk gaan en lieten zien dat zij danstalent hebben. Deze meisjes dansten dus spontaan en leken wel volleerde streetdancers.
Maar aan alles komt een eind, zo ook aan deze zonovergoten dag. Een drukbezochte Lentefair, veel bezoekers, vrolijke gezichten en veel enthousiaste kinderen.
Dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen, een vereniging is er voor maar ook door de leden.

Namens het sectiebestuur Gymnastiek en Dans van GSV Heemstede
Yvonne Woertman

Feestje voor 100-jarige Martje

op .

Bronvermelding: Foto's van Bart Jonker, de Heemsteder.

Martje 001 resized

Het is heel gebruikelijk dat de burgemeester van Heemstede elke 100-jarige thuis bezoekt. Zo was het ook bedacht door burgemeester Astrid Nienhuis voor de verjaardag van mevrouw Martje Ganzeman-Heringa. GSV-Heemstede had echter een ander idee, Martje is namelijk al 75 jaar lid van de sportvereniging en daarom leek het GSV-Heemstede een goed idee om een en ander te vieren in het clubgebouw. Burgemeester Nienhuis ging daar graag in mee, en dus werd Martje op donderdag 13 april op een van haar vaste bridgemiddagen in het zonnetje gezet.

Martje is in 1947 vanuit Stompetoren naar Heemstede verhuisd. In 1948 werd zij lid van GSV-Heemstede, destijds bij gymnastiek. In 1976 begon Martje met bridgen, waarvan de laatste 35 jaar bij GSV-Heemstede. Nog steeds gaat zij trouw twee keer per week naar het clubgebouw om te bridgen.

Martje 006 resized

Op de betreffende donderdag was het clubgebouw versierd met slingers en balonnen. Twee van haar drie zoons waren aanwezig bij het feestje. De voorzitter van de sectie bridge, John van der Meer, nam het woord en feliciteerde Martje met haar verjaardag en het 75-jarig lidmaatschap. Terwijl Martje nog haar bridgespel aan het afronden was, kwam rond 15:30 uur burgemeester Nienhuis binnen met een fraai boeket bloemen voor Martje. De festiviteiten werden de rest van de middag nog voortgezet. Een middag die Martje niet snel zal vergeten.

Beker voor Recredo

op .

Volleybal recreatief.

Beker Recredo

Afgelopen woensdag 12 april is Recredo de winnaar geworden op veld-4 van het recreantenvolleybal woensdag-toernooi in de Spaarnehal te Haarlem. Aanvoerder Peter Oud heeft van organisator Wil van Norden de beker in ontvangst mogen nemen.

Recredo is een van de twee volleybal recreantenteams van GSV-Heemstede die deelneemt aan de recreantentoernooien van de Spaarnehal. Eens per maand wordt er een seizoen lang zowel op een maandagavond als op een woensdagavond gestreden om punten door op recreatief niveau tegen teams van andere verenigingen te spelen. Woensdag 12 april was de finale van het woensdag-toernooi, Recredo heeft hier op veld 4 de eerste plaats veroverd.

Recredo, gefeliciteerd !!

Uiteraard heeft Recredo de winst gevierd met bier en bitterballen.

 

Statuten en huishoudelijk reglement

op .

Beste leden,

Ondertekening statutenOp 12-12-2022 zijn door onze voorzitter René Akerboom en secretaris Hans van Haarlem bij de notaris de vernieuwde statuten ondertekend.
Na ruim een jaar van voorbereiding door een hiervoor ingestelde commissie zijn deze eerst formeel op de ALV van 25-11 vastgesteld.
Samen met de commissievoorzitter Jos Stevens werd er na afloop nog even het glas geheven op deze toch wel mooie mijlpaal.

U kunt de nieuwe statuten en huishoudelijk reglement vinden onder het kopje "statuten", helemaal bovenin op de website.

 

Drankje na afloop ondertekening 

Hoe spek ik gratis de kas van GSV-Heemstede?

op .

Doet u boodschappen bij de Vomar dan kunt u gratis de clubkas van GSV-Heemstede spekken. U hoeft alleen maar een Vomar Klant-is-Koning kaart te koppelen aan GSV-Heemstede. Hoe u een kaart kunt aanvragen en kunt koppelen staat hieronder.

U betaalt er niets voor, maar op deze manier levert u wel een bijdrage aan onze clubkas.

Klant is Koning plaatje

Spaart u al met een geregistreerde Klant-is-Koning kaart voor uzelf en wilt u meesparen voor GSV-Heemstede?
Log dan in uw online Klant-is-Koning kaart omgeving in en koppel uw kaart aan GSV-Heemstede met de unieke GSV-Heemstede Clubcode: GYHE2021.

Heeft u nog geen geregistreerde Klant-is-Koning kaart?
Haal dan snel een kaart bij de Vomar of download de Vomar-app en registreer een Klant-is-Koning kaart. Bij het registeren kunt u uw kaart dan gelijk koppelen aan GSV-Heemstede met de unieke Clubcode GYHE2021. Meer informatie over de Klant-is-Koning kaart vindt u hier

 

Is uw Klant-is-Koning kaart aan GSV-Heemstede gekoppeld?
Mooi! U kunt gelijk starten met het spekken van de clubkas, simpelweg door bij het boodschappen doen bij de Vomar altijd uw Klant-is-Koning kaart te scannen bij de kassa.
U betaalt er echt niets voor,
Vomar maakt elk kwartaal 0,5% van het totaalbedrag aan boodschappen van alle gekoppelde kaarten over aan de vereniging. Dat kan oplopen tot een aardig bedrag.

Help mee en steun GSV-Heemstede! Hartelijk bedankt!

 

U vindt altijd een Vomar vestiging bij u in de buurt:
Heemstede
  • Binnenweg 149
Haarlem
  • Stephensonstraat 50
  • Belgielaan 45
  • Bakkerstraat 11
  • Leonardo da Vinciplein 4
  • Paul Krugerkade 16

Contactgegevens

Vereniging GSV-Heemstede
Postbus 309
2100 AH Heemstede

GSV-Centrum
Franz Schubertlaan 37
2102 EK Heemstede
Tel: 023 - 5290717

Beheerder GSV-Centrum
Cees v.d. Meer

Contactpersonen secties

Accommodaties en zalen

Ledenadministratie:
GSVomnisport@gmail.com